PADI Stroming specialty !!

De specialtycursus PADI Stromingsduiker laat je kennis maken met het gaafste tochtje op een vliegend tapijt dat je ooit zal maken. In deze cursus krijg je te zien hoe je kunt genieten van de stroming in rivieren en zeen door "met de stroom mee te gaan," bij je buddy te blijven, met de duik boot in contact te blijven en de hele tijd te weten waar je bent. Stromingsduiken zijn geen duiken die je zonder gedegen opleiding zou moeten maken. Nederland heeft ontzettend veel mooie duikplekken die omgeven zijn door stromend water, de Oosterschelde en de Noordzee. Maar ook in het buitenland kun je ermee te maken krijgen bijvoorbeeld op open zee of bij een rifduik. Tijdens deze PADI Drift duiker specialty leer je de technieken die je moet beheersen om veilig te duiken in stromingsgebieden. De cursus bestaat uit een theorie gedeelte waarin je leert hoe een getijdentable werkt, kentering , doodtij, springtij en het plannen van een stromingsduik komen aan de orde. Ter afsluiting van deze specialty vinden er 2 stromingsduiken plaats waarbij je dat wat je geleerd hebt in praktijk brengt.

Waarom het zo leuk is:

Stromingsduiken gaat bijna vanzelf en is ontspannend. Je laat je gewoon voortglijden en geniet van het vliegen onder water terwijl de stroming het werk doet.

Wat je leert:

Tijdens de PADI Stromingsduiker-cursus leer je:
  • Plannen, organiseren, procedures, technieken, problemen en gevaren van stromingsduiken
  • Een kennismaking met uitrusting voor stromingsduiken drijvers, lijnen, haspels
  • Trimvermogen, navigatie en communicatie voor stromingsduiken
  • Kiezen van duikplek en overzicht van stromingen oorzaken en gevolgen
  • Technieken om dicht bij je buddy te blijven, of als groep bij elkaar te blijven
Deelnamevereisten:

Je moet PADI Open Water Diver of Junior Open Water Diver zijn (of een kwalificerend brevet van een andere organisatie bezitten) en minstens 12 jaar zijn.