Open Water Diver!!

Als je altijd al wilde leren duiken, nieuwe avonturen wilt ontdekken of gewoon de wonderlijke wereld onder de golven wilt zien, is dit het startpunt.
De PADI Open Water Diver-cursus is de populairste duikcursus ter wereld, en heeft al miljoenen mensen laten kennismaken met de avontuurlijke manier van leven die duiken heet.

Waarom het zo leuk is:

Het leuke aan deze cursus is . . wel, eigenlijk alles omdat leren duiken gewoon ongelooflijk leuk is. Je gaat voor het eerst onder water ademhalen (iets wat je nooit zult vergeten) en leert wat je moet weten om als duiker gebrevetteerd te worden. Tijdens de cursus heb je vijf theorielessen en maak je minstens vijf duiken in het zwembad en vier duiken op duikstekken in je omgeving, onder toezicht van je PADI Instructor.

5 Theorielessen:
Een groot deel zelfstudie, aangevuld met lessen door lessen door onze instructeurs. Het cursusboek beslaat vijf, makkelijk te lezen hoofdstukken. De bedoeling is dat je vóór elke les het hoofdstuk leest, de dvd bekijkt en de betreffende vragen uit het te behandelen hoofdstuk maakt, in de les behandelen wij de vragen en kunnen zo precies de nadruk leggen op die delen die misschien net niet helemaal duidelijk zijn. Tevens behandelen we dan diverse zaken die je niet in je boek vind, zoals bijvoorbeeld de hints en tips voor het duiken in Nederland, de duikmaterialen zoals we die hier (gaan) gebruiken.

5 Zwembadlessen:
Stapsgewijs met de zwembadoefeningen duik je de praktijk in. Na de theorieles gaan we naar het zwembad, om het een en ander in de praktijk te brengen. We maken gebruik van het zwembad Den Hommel in Utrecht. Daar leren we je in 5 weken de basisvaardigheden aan, zoals deze per les op de DVD te zien zijn en je deze in het cursusboek kunt lezen. Deze vaardigheidslessen zijn heel plezierig en uitermate leerzaam. Alle medewerkers van Moby Dick zijn PADI gecertificeerd, verzekerd en bevoegd om je tijdens de duiklessen te assisteren en begeleiden.

4 Buitenwaterduiken:
Nu is het tijd voor avontuur! Met 4 zwembad- en theorielessen achter de rug, gaan we beginnen met de buitenwater duiken. In totaal gaan we vier buitenduiken maken, dit alles onder begeleiding van je instructeur en andere begeleiders. We herhalen diverse oefeningen zoals we die in het zwembad geoefend hebben, alleen nu in het buitenwater onder echte omstandigheden.

Voor je er erg in hebt, heb je het PADI Open Water Diver brevet te pakken! Vanaf dan kun je “zelfstandig” ( samen met je buddy) kennis gaan maken met de spannende onderwaterwereld. Waar ook ter wereld!

De kosten zijn € 349,- en heb je je brevet dan krijg je 2 maanden Totally Bubbels clublidmaatschap cadeau. Wel raden we je aan om een eigen duikmasker, snorkel, buitenvinnen en duikschoentjes te hebben, voor een stukje hygiene en pasvorm. Voor informatie hierover kun je bij Totally Scuba terecht.