PADI Nachtduik specialty!!

Als de zon ondergaat trek je je duikspullen aan, zet je je duikmasker op en stop je je ademautomaat in je mond. Je ademt diep in en je stapt de boot af de onderwaternacht in. Hoewel je dit rif al heel vaak hebt gezien, zak je deze keer een nieuwe wereld in en kijk je hoe die tot leven komt onder de gloed van je duiklamp.
Tijdens de nacht is het leven onder water bruisender dan op de dag, de dagvissen gaan "slapen" en de nachtdieren komen tot leven. Dat is hier in Nederland zo, maar zeker in de tropen. Je kunt los zwemmende paling, Pos, de kleine modderkruiper tegenkomen en noem maar op. Alle facetten van het duiken bij nacht zullen hier worden behandeld voorbeelden zijn, licht, navigatie, orientatie, voorbereiding, stress, technieken, enz.

Waarom het zo leuk is:

Maak kennis met een hele nieuwe cast van diertjes die tevoorschijn komen als de zon onder is. Bekijk je favoriete duikstekken s nachts vanuit een heel nieuw gezichtspunt.

Wat je leert:

  • Plannen, organiseren, procedures, technieken en potentile problemen van nachtduiken
  • Hoe je s nachts moet uittrimmen
  • Instap, uitstap en onderwaternavigatie s nachts
  • Nachtelijk onderwaterleven, omdat veel van de planten en dieren die je ziet anders zijn
Deelnamevereisten:

PADI Open Water Diver of Junior Open Water Diver zijn (of een kwalificerend brevet van een andere organisatie bezitten) en minstens 12 jaar zijn.